Køb fisk fra Færøerne – levering til døren!

Energikrise

Energikrise

I krisetider – som nu, hvor vi har en energikrise – må vi rykke sammen og hjælpes ad, så vi ved fælles hjælp kommer bedst muligt igennem udfordringerne.

Her kommer nogle bud fra os, om hvordan du får mere ud af dine skillinger.

Har du forslag til flere spareråd, hører vi gerne fra dig på mail eller telefon (kontortid, hverdage 8.30-14).

Madlavning – spar på el

~ Optø fisk, skaldyr og andre frostvarer i køleskabet natten over. På den måde bruger køleskabet mindre energi på at køle ned.

~ færdigvarer skal enten kun optøs eller gennemvarmes.
Eksempel: fiskefrikadeller (eller fiskeboller og knettir) tages op af fryseren om aftenen og opbevares i køleskabet, hvor de (frostvaren) er med til at formindske energiforbruget. Når du skal bruge fiskedellerne, skærer du dem i mundrette stykker og svitser dem på panden i 4-5 min. Server med salat og du har minimalt energiforbrug.

~ Ønsker du kogte kartofler til din fisk, kan du starte med at koge kartoflerne i en halvfyldt gryde med vand under låg i 5 min – de koger ligeså godt i vanddampen. Pak derefter gryden med kartoflerne ind i en dyne, lade dem stå i 40-45 min., og de er klar til brug. Sidegevinsten er, at du får i en lun og dejlig dyne.

~ Vandet til ris/kartofler/fisk koger hurtigt, hvis du koger det i en elkedel først, da kedlen bruger mindre strøm end kogepladen. Besparelsen er størst, hvis du har almindelige kogeplader og mindre ved induktion.

~ Kammuslinger med pasta tager kun få minutter at tilberede.

~ Ceviche, sushi og tørfisk er retter, hvor der ikke bruges energi til tilberedning af fisken.

~ Madlavning på tidspunkter, hvor prisen er lavere, eksempelvis midt på eftermiddagen/aftenen – hvis muligt – er besparende.

~ Generelt skal fisk have ganske kort tid på varmen og er dermed en spise, der ikke kræver meget el.

~ Fisk kan nemt tilberedes på grillen.

~ Lav mad til 2 dage, så du kan nøjes med at opvarme 2.dagsmaden i mikroovnen og dermed spare op til 70% af energiforbruget.

~ Tilbereder du en ovnret, kan du slukke for ovnen i 5-10 min. før retten er færdig. Sådan udnytter du eftervarmen og sparer på energien.

~ Udnyt eftervarmen fra ovnen, når du er færdig – åbn lugen og lad varmen strømme ud i rummet!

Bestilling og levering, spar på fragt og indkøb

~ bestil sammen med andre, så du opnår billigere/gratis fragt, minimerer vores kørselsudgifter og hjælper miljøet,

~ indkøb over 2000,- kr. giver gratis fragt

~ storkøb – over 3000,- kr. giver -5% af kurven og gratis fragt

~ abonner på nyhedsbrevet, hvor der kommer rabatkuponer på udvalgte produkter

~ følg os på facebook, hvor vi ind imellem laver konkurrencer, og du kan vinde produkter leveret til døren.

~ afhent din bestilling fragtfrit ved bilen eller på et afhentningssted. Desværre har vi ikke mulighed for afhentninger i hele landet endnu, men vi arbejder på det og hører gerne, hvis du har forslag til et afhentningssted på info@nordfra.com.

~ på torvedagene har vi altid et dagens tilbud.

~ ikke alle varer har samme himmelflugt. Vælg varer, der er i den billigere ende, eksempelvis mørksej, fiskefrikadeller, guldlaksefars, makrel, rødfisk, o.a.

~ køb mixpakker i stedet for de små portioner enkeltvis – der er indlagt en besparelse i disse kasser. Der er flere varianter på vej.

~ køb fisken hos en forhandler – derved sparer du også fragten. Du kan finde forhandlere af Nordfra-fisk på denne side – vi arbejder på at få flere forhandlere.

energikrise, få mest muligt for dine penge
I en energikrise handler det om at få mest muligt ud af hver enkelt krone.