Køb fisk fra Færøerne – levering til døren!

FAQ – spørgsmål og svar

EU har i januar 2021 skærpet sikkerhedskravene til al nethandel. Derfor skal du godkende din egen handel, når du har indtastet dit kreditkort eller MobilePay.

Til det er der to måder:
~ Installer NemID-appen på din smartphone og godkend betalingen der,
eller
~ Opret en SMS-kode, så du modtager en engangskode fra NETS hver gang, du handler online.
Vi har lavet en enkel videovejledning til dig her.
Vil du hellere anvende SMS-koder, har vi lavet denne vejledning til dig! Vores vejledninger kan i princippet også bruges til online betalinger på andre webshops.
Da vi ikke er en “normal” webshop med dag-til-dag-levering, kræver det lidt ekstra af dig at bestille. Men når først du får det lært, er det nemt.
Se vores videovejledning her: https://youtu.be/PnMMI-9eDqg

Eller følg disse trin:
1. Varerne findes og bestilles fra denne side: https://nordfra.com/produkter Her føjer du varer til kassen og betaler som på en hvilken som helst anden webshop.

2. Varen leveres, når vi næste gang kører i dit område. Du kan se præcis hvilken dato, vi kommer ved at indtaste din by eller postnummer i søgefeltet på denne side: https://nordfra.com/find-din-zone

Dagen før levering får du besked om leveringstidspunktet, et vejledende tidspunkt +/- en time.
En time før levering hører du fra chaufføren.
I hele processen bliver du informeret, lige fra bestilling til levering.
Hvis du har byttet om på postnummer og by i formularfeltet, kan systemet ikke finde ud af at oplyse en forsendelsesmulighed. Prøv at slette de indtastede oplysninger, så du får rettet fejlen!
Du tilmelder dig nyhedsbrevet her:  https://nordfra.com/nyhedsbrevs-tilmelding  – udfyld felterne og tjek din indbakke (evt. spam), når du er færdig. Du får nemlig en mail, hvori du skal bekræfte din tilmelding (dette er krav iht. persondataloven). Nyhedsbrevet kommer omkring en gang om måneden med nyt fra os, tilbud, opskrifter, o.l.
Det er typisk via vores nyhedsbreve, at der kommer en rabatkode og enkelte gange på vores facebookside: https://www.facebook.com/nordfra
Vi kan minde dig om det 3 dage, før vi kommer. Du tilmelder dig blot vores sms-service på denne side: https://nordfra.com/sms-beskeder, så sker resten af sig selv.
Ernæringsmæssigt er frosne fisk fuldt på højde med frisk fisk. Vitaminer og mineraler forsvinder ikke, men bevares, når fisk fryses ned.
Ja! Hermed en række fordele: 1. Den holder sig frisk længere 2. Du har altid god, nem og hurtig mad ved hånden 3. Vitaminer og mineraler er bevaret 4. Skind og ben er fjernet, så fisken er klar til brug 5. Fisken er kontrolleret og godkendt 6. Den kan bruges til sushi 7. Mindre spild – du henter kun den mængde, du skal bruge 8. Frossen fisk er mindre prisfølsom i forhold til sæsoner og tilgængelighed 9. Frost er konservering uden E-numre.
Det kommer an på, hvad du skal lave. Mange retter kan laves direkte fra fryseren. Hvis du laver fisk i ovnen med grøntsager og andet, kan der blive for meget væske i fadet, hvis fisken ikke er tøet op forinden. Prøv dig frem og forlæng stege/bagetiden, hvis fisken er frossen. Optø altid fisken i en skål i køleskabet for at bevare den bedste konsistens. Paneret kuller skal IKKE tøes op inden brug!
Fede fisk kan holde sig i fryseren i et halvt års tid (laks 6-9 mdr.), mens magre fisk holder sig nedfrosset i op til et år.
Officielle kostråd råder til, at man spiser 350 gram fisk om ugen, hvilket svarer til 2 gange om ugen.
Nej! Laksen indeholder hverken pesticider, hormoner eller antibiotika. Foderet er NON GMO. Laksen er produceret af hhv. Bakkafrost.com og Hiddenfjord.com. Vi henviser til producenternes hjemmesider for yderligere information.
Norðfra Danmark ApS har foreløbig et begrænset sortiment. Vi anbefaler, at flere går sammen om et køb, hvis der ikke er nok fryseplads. Ved direkte salg fra bilen – jf. køreplanen – kan man købe mindre portioner fisk. Der er også enkelte forhandlere, der sælger mindre portioner af vores fisk: nordfra.com/forhandlere
4,5 kg. torsk fylder mindre, når den er pakket ud af æsken. Da den kun ligger i plastikemballagen fylder den nøjagtig en skuffe i en skabsfryser.
Nogle af vores kunder benytter sig af følgende muligheder: ~ de får varen leveret til en anden adresse, ~ de får naboen til at tage imod, ~ de oplyser os, hvis vi har adgang til deres fryser og så sørger vi for at varen kommer på plads, ~ de, der har muligheden, tager en hjemmearbejdsdag, når fisken kommer, ~ de går sammen med andre om et køb, så kun en af dem behøver modtage varen. Desuden kan du oplyse os om, at du først kommer hjem senere. Vi lægger da dine varer i en flamingokasse.
Tjek, om du har: 1. udfyldt alle felterne! 2. godkendt vores betalingsbetingelser! Du kan betale med DANKORT, MASTERCARD eller MOBILEPAY på vores shop. Kontakt os, hvis du ikke har ovennævnte betalingsmuligheder, så finder vi alternative løsninger!
Ja! Hvis du ikke modtager en mail, så tjek din spam-mappe med uønskede mails. Hvis der ikke er en mail fra os, kan det være, at du tastet forkert email-adresse. Ring til os i så fald på 3131 3980.
Nej, selvfølgelig gør du ikke det! Men lad os forklare, hvad der sker i betalingsprocessen med et eksempel: 1. Du bestiller din fisk i dag på vores webshop og betaler med dit kort. 2. Systemerne “parkerer” nu din betaling, indtil du har modtaget din fisk. 3. Først når du HAR modtaget din fisk bliver beløbet trukket fra din konto. Grunden til, at der kan gå lang tid før pengene hæves på din konto er, at du i nogle tilfælde også venter længe på din fisk. Bor du eks. på Ærø kører vi kun en gang om måneden i dit område. Har du bestilt lige efter at vi var der sidst, så venter du næsten en måned, indtil vi kommer igen. Derfor bliver pengene “parkeret” indtil de bliver hævet, når ordren er leveret til dig. Svaret er altså: Der bliver kun trukket penge én gang på hver ordre.  Der er desværre intet vi kan gøre ved denne procedure, for det er bare sådan online-systemerne arbejder.
Du er altid velkommen til at stille spørgsmål til Nordfra på info@nordfra.com 🙂