Køb fisk fra Færøerne – levering til døren!

Om Nordfra

SKÅNSOMT FISKERI OG ON~LINE SHOP

Nordfra Danmark er en on~line butik, der sælger fisk fra Færøerne til kunder i Danmark. Firmaet har base i Faaborg.

Kunderne bestiller fisken på nordfra.com og får varen leveret til døren i gadeplan.

Der er nogle forhandlere med forskelligt udvalg samt afhentningssteder rundt omkring, hvor kunderne fragtfrit kan hente deres varer. Se siden køreplan for mere info eller få datoer for levering ved at indtaste dit postnummer i søgefeltet på denne side!

Torsdage fungerer bilen som torve-butik på hjul. Her kan bestilte varer hentes fragtfrit. Tid og sted for torvesalg fremgår af køreplanen.

Den 1. lørdag i måneden er der lagersalg på adressen Værftsvej 1, 5600 Faaborg med indgang fra havnefronten.

LINEFANGST

Hovedparten af de fisk, vi sælger, bliver fanget af færøske fiskere med kroge på såkaldte langliner. Linefangst er bedre for både dyrevelfærd og smag.

De færøske fiskekuttere sejler ud tidligt om morgenen med langliner, hvor maddingen er sat på krogene med håndkraft. Linerne er op imod en halv kilometer lange og har en krog for hver to meter.

Efter nogle timer hiver fiskerne linerne ind igen og tager fiskene af krogene, én ad gangen.

Fangsten sejles til Leirvík, hvor den forarbejdes, pakkes og nedfryses stykvis. Således konserveret på frost bibeholdes næringsstofferne og fisken opleves som ferskfanget efter korrekt optøning og madspild undgås.

Der er udviklet en del opskrifter med fisk Nordfra, som ligeledes findes på Nordfra.com

Vi har en facebookside med en dertil hørende gruppe, hvor medlemmerne udveksler opskrifter og ideer.

Fisk fanget på krog

LANDET MOD NORD

Færøerne stikker op af det rene, dybe vand i Nordatlanten – lige hvor Golf- og Polarstrømmene mødes og giver gunstige forhold for livet i vandet.

Det sunde vandmiljø kombineret med skånsomt fiskeri betyder, at vores fisk har haft det godt, er mere kødfulde og smager bedre.

Færingerne selv sætter pris på deres sunde og næringsrige fisk. Maden fra havet har været en stor del af det færøske middagsbord gennem århundreder.

BÆREDYGTIGT HAVBRUG

Nordfra samarbejder med de verdenskendte producenter af laks, Bakkafrost og HiddenFjord. Færøsk laks er kendt som verdens bedste af sin slags, produceret bæredygtigt, stressfrit og uden brug af medicin.

Vi henviser til produkterne på vores shop samt producenternes websider for yderligere information.

FAKTA OM NORÐFRA

Norðfra (Nordfra) har rødder i Færøernes Nordøer helt tilbage fra 1974, hvor virksomheden startede i bygden Árnafjørður. Nogle år senere flyttede den til Norðdepli, hvor konceptet man kender i dag påbegyndtes. I dag er produktionen i Leirvík, hvortil den flyttede i 2015.

Det primære marked har altid været hjemmemarkedet. Private, men også færøske institutioner og sygehuse køber deres fisk hos Norðfra. Som eneste færøske restaurant med en Michelinstjerne, er Restaurant Koks fast kunde hos os. Alle på Færøerne kender Norðfra, som de seneste år også er begyndt at eksportere fisk og skaldyr til det nærmeste udland.

Norðfra Danmark ApS blev etableret den 1. maj 2017