Køb fisk fra Færøerne – levering til døren!

Sprøde fiskeboller

sprøde fiskeboller nordfra

Sprøde fiskeboller

Karin Joensen
Retten her kan nærmest ikke gå under en “opskrift” men børnene er ret glade for at fiskebollerne får en sprød kant. En “opskrift” velegnet til en travl børnefamilie, hvor nem mad kan være redningen.
Børnene er ret glade for at fiskebollerne bliver lidt sprøde, så jeg skærer dem over og kommer dem på en brandvarm pande. De får 1 minut på hver side. Så sættes temperaturen ned, og et låg lægges på. Derefter får de ca 10 minutter, så de varmes ordenligt igennem.
Det skulle være nemt til hele ugen, så jeg skrællede og snittede 4 kg gulerødder i starten af ugen og lagde dem i en beholder fyldt med vand i køleskabet. På den måde var det meget nemt at tage fra beholderen og lægge i gryden sammen med lidt salt. Det gode ved at have snittet dem i tynde skiver er at de ikke skal have så lang tid, ca 15-20 minutter.
Denne ret kan laves med et barn både på armen og et andet eller to, der ligger imellem benene og kører med biler.
Bare for at tilføje lidt ekstra, måske mest til os voksne tilføjede jeg lidt stegt grønt til. Men jeg tænker også en smørsauce kunne fungere godt til, hvis ikke man er fedtforskrækket.
Ret Hovedret
Antal 4 personer
Keyword børnevenlig fisk, børnevenlig mad, færøsk fisk, fisk fra færøerne, fiskeboller, hurtig mad, hverdagsmad, nem mad, sund mad